Ohlédnutí za jarním koncertem 2016

Jarní koncert VSO se odehrál jako vždy v příjemné atmosféře, kterou vytvořili českotřebovští posluchači a vynikající moderátor Alfréd Strejček. Hostem večera byla rodačka z České Třebové, violoncellistka Bětka Poukarová, která dokázala publikum zaujmout svou interpretací skladeb od české klasiky (Vltava, Humoreska), přes muzikálové a filmové melodie (Tonight, Memory, James Bond Theme), až po hity současné populární hudby (Over The Rainbow).

Publikum bylo mile překvapeno neobvyklou kombinací sametového zvuku violoncella s hlučným big bandem, který kupodivu sólistku zvukově nepohltil. Na tom měl jistě nemalou zásluhu již osvědčený mistr zvuku Jaroslav Mikyska, ale i orchestr, který se dokázal ve své průraznosti krotit.

Byl to po loňském vystoupení s houslovým virtuosem J. Svěceným další koncert, kdy jsme vsadili na kombinaci smyčcového nástroje a big bandu. Zdá se, že to funguje. Příští vystoupení ale bude z poněkud jiného soudku. Diváci se mohou těšit na filmové a muzikálové melodie v podání hosta večera, kterým bude uskupení lesních rohů s názvem Za rohem. Společný koncert je naplánován na 2. prosince 2016.

Doufáme, že posluchači zachovají Velkému swingovému orchestru přízeň a najdou si i v adventní době čas na příjemné melodie v podání třebovského big bandu a jeho hostů.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..