Přívratské swingování

V sobotu 15.10. jsme se s Velkým swingovým orchestrem vydali rozdávat swing, a nejen ten, do hospody U Coufalů v Přívratě. Naši členové, a veřím, že i pořadatelé, se na tento večer velice těšili. Těch důvodů bylo samozřejmě mnoho a není třeba je nějak dlouze popisovat.

Místní nadšenci v čele se starostou nás přivítali s otevřenou náručí a dostatečně vytopeným sálem. Nejednomu kolegovi ukápla kapka potu a nebylo to jen nošením a rovnáním pultů a zvukové aparatury.

Zkouška proběhla dle předpokladů a zvukový mistr Jiří Kadavý vše od mixážního pultu bedlivě sledoval a nedostatky před začátkem koncertu vyladil. Pak už jen rychle svlažit hrdlo a mohli jsme začít.

Koncert při téměř plném sálu příjemným tempem ubíhal, střídali se sóla v instrumentální i vokální podobě a potlesk publika nám naznačoval, že jsou s naším podáním velice spokojeni. Svou oblíbenou skladbu What a Wonderful World si zahrál sólově na trubku Stanislav Voleský. Za bicími řádil host večera a „záskok“ Honza Hrodek a vše se opět snažili udržet v nacvičených rytmech Milan Špičák a Jiří Němec. O dokonalých zpěvácích našeho orchestru není potřeba více povídat a Iva Kolářová, Zuzana Kupková, Daniela Stránská a Petr Skalický byli ozdobou VSO. Směle mohu říci, že se vystoupení podařilo. Přídavek už byla jen taková třešnička na dortu pro milé fanoušky našeho orchestru.

Mezi posluchači se pro tentokrát usadil i náš milý a věčně usměvavý Vladimír Žák. Vím, že za klávesami v orchestru by seděl určitě s větší radostí. Věřím, že se mu to již brzy splní a budeme si s ním moci zase pěkně zahrát.

Po zabalení nástrojů a vybavení orchestru jsme se už mohli plně oddat pohostinnosti našich pořadatelů. Za to jim patří obrovské poděkování a opět se nám potvrdilo, jací fajn přátelé žijí nedaleko za kopcem v Přívratu. Ani se nám nechtělo z hospody U Coufalů odjíždět domů a zlý jazykové tvrdí, že někteří členové se vrátily k rodinám až po půlnoci.

Teď už ale pilně trénujeme na další velkou akci našeho orchestru a to na předvánoční koncert v naší rodné České Třebové. Konat se bude v pátek 16.12 v 19:00 v Kulturním centru a s radostí Vás všechny zvu na náš tradičně netradiční vánoční koncert VSO.

Tak v prosinci na slyšenou a na viděnou.

Plakát koncertu v Přívratu