Koncem roku trochu rocku

Milí přátelé VSO,

konec roku 2022 se nám tak rychle přiblížil a my jsme velice rádi, že jsme Vám mohli předvánoční čas zpříjemnit troškou dobré muziky. Koncert „Koncem roku trochu rocku“ nebyl ale jen o rokových vypalovačkách a baladách, ale zároveň i o swingu a samozřejmě před Vánoci nemohla chybět ani ta trocha vánoční atmosféry.

Tentokrát se na produkci vystřídali dokonce tři dirigenti. K našemu ostřílenému páru Milan Špičák a Jiří Němec se přidal i na jednu skladbu člen orchestru Libor Kazda. Moderování se zhostila Zuzana Kupková a milým projevem nás provedla celým koncertem až do konce. Nemohu zapomenout na naše zpěváky Ivu Kolářovou, Patra Skalického a Danielu Stránskou, kteří se opět předvedli v té nejlepší záři reflektorů. Sólisté také přiložili ruce k dílu a ze svých nástrojů dostali vše, co bylo možné.

Koncert měl relativně rychlý spád a po silném rokovém začátku se v druhé půlce přehoupl do swingových melodií a na závěr do vánoční tématiky. Věřte mi, že jedno oko nezůstalo suché. Doufám, že všem ta atmosféra, kterou posluchači i my členové VSO načerpali na tomto koncertě, vydržela minimálně až do Vánoc.

Budem se tedy na Vás těšit opět u tradičního jarního koncertu, který se bude konat 26. května 2023. Jako vždy v Kulturním centru Česká Třebová.

Váš Velký swingový orchestr.