VSO na cestách – Litomyšl, Hlinsko a Přívrat

Vážení přátelé Velkého swingového orchestru,

v minulém měsíci jsme s VSO nezaháleli a reprezentovali jsme Českou Třebovou a její hudebně uměleckou scénu 11.9. v Litomyšli a 17.9. v Hlinsku.

Do Litomyšle jsme byli pozváni na podvečerní program Předávání cen města. Jedním z oceněných in memoriam byl i bývalý člen VSO Jaroslav Metyš (vzpomínkový medailonek z roku  2013).

Vzpomínka na našeho zesnulého kolegu byla velmi milá a byla pro nás čest mu takto poděkovat za mnohaletou činnost v našem orchestru. Oba naši dirigenti Milan Špičák i Jiří Němec se  úkolu zhostili s vervou jim vlastní a na vystoupení to bylo opravdu znát. Naše stálice ve zpěvu Iva Kolářová i Petr Skalický nazklamali a potlesk publika Smetanova domu hovořil za vše.

Do Hlinska jsme byli pozváni již v roce 2020, ale kvůli omezením spojených s koronavirem byl koncert přesunut až na letošní rok. Letos už vystoupení nestálo nic v cestě a tak jsme po kráké zvukové zkoušce po 18. hodině rozezněli sál Multifunkčního centra v melodiích, které jistě moc dobře znáte. Plný sál a neutichající potlesk po poslední skladbě nám byl odměnou. Nemalou roli na našem koncertu měla dnes již stálá moderátorka Zuzana Kupková, která se vždy velice ráda přidá i k pěvecké části orchestru. Kromě již zmíněných stálic jsme v našich řadách rádi přivítali novou zpěvačku Danielu Stránskou, která se spolupodílela na vynikající prezentaci Velkého swingového orchestru.

V Hlinsku o nás pořadatelé pečovali příkladně, za což jim samozřejmě velice děkujeme a na jejich pohostinnost si jistě ještě mnohokrát vzpomeneme. V tomto bodě si ovšem nic nezadá s naší oblíbenou destinací Přívratem, kam se chystáme již 15.10. od 19:00 hodin. V sále hospody U Coufalů opět zazní nestárnoucí hity naší i zahraniční tvorby pro potěchu ucha nejen místních, ale i všech, kteří nám fandí a chtějí za námi do Přivartu přijet.

Zároveň bych Vás rád pozval na předvánoční koncert VSO do Kulturního centra Česká Třebová, který  se bude konat v pátek 16.12. 2022 v 19 hodin.

Budeme se na Vás těšit na viděnou v Přívratu a nebo v České Třebové.

Plakát Přívrat