Pozvánka na (pod)zimní koncert 5. 12. 2014

Podzimní koncert VSO byl původně naplánován na pátek 28. listopadu. Z důvodu úprav sálu KC se koncert v tomto termínu bohužel uskutečnit nemůže. Po domluvě s KC a hlavními aktéry koncertu, na které byl program vázán, byl stanoven náhradní termín i náhradní místo koncertu. Příznivci VSO jsou tedy zváni do Smetanova domu v Litomyšli, kde orchestr vystoupí v pátek 5. prosince v 19.30 hodin. Hostem koncertu bude klavírista Mgr. art. Jiří Kadavý ml., pedagog Konzervatoře P. J. Vejvanovského v Kroměříži, a trombonista MgA. Filip Hájek, pedagog Konzervatoře Pardubice. Program bude moderovat Zuzana Kupková.

Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji v Informačním centru Litomyšl, Smetanovo nám. 72, nebo přímo ve Smetanově domě v Litomyšli hodinu před zahájením koncertu. Kontakt: tel. 461 612 161, e-mail: ic@litomysl.cz, www.ticlitomysl.cz

V omezeném množství budou vstupenky k dostání také v Infocentru na MÚ v České Třebové.

Jiří Kadavý
Jiří Kadavý

Jiří Kadavý (*1983) studoval na ZUŠ hru na klavír, trombon, zpěv, byl členem několika pěveckých sborů, hrál ve školním orchestru a jako klavírista spolupracoval s mnoha hudebníky jako korepetitor a komorní hráč. V roce 1999 složil úspěšně přijímací zkoušky na konzervatoř P.J.Vejvanovského v Kroměříži v oboru hra na klavír. V průběhu studia získal mnohá ocenění na mezinárodních klavírních soutěžích (Beethovenův Hradec, Mezinárodní Smetanovská klavírní soutěž, Přehlídka konzervatoří ČR aj.) Vystupoval taktéž jako sólista s několika orchestry.

Zúčastnil se mistrovských interpretačních kurzů pod vedením významných světových osobností – Alena Vlasáková (ČR), F. Lagarde (Francie), P. Gulda (Rakousko), D. Billigová (Itálie) aj. V roce 2005 vstoupil na Vysokou školu múzických umení v Bratislavě obor hra na klavír ve třídě doc. Ivana Gajana. Od druhého ročníku začíná souběžně studovat obor dirigování sboru u Mgr.art. Ondreja Šaraje, Art.D, orchestrální dirigování u Mgr.art. Mariána Lejavy, Art.D.

Studia zakončil červeným diplomem z klavíru (2010) a dirigování (2012). Souběžně se studiem se věnuje pedagogické praxi – v letech 2002 – 2011 na ZUŠ v České Třebové, od roku 2010 jako pedagog hlavního oboru hra na klavír na Konzervatoři P. J. Vejvanovského Kroměříž. Vedle klavírní činnosti aktivně působí jako dirigent. Po dobu pěti let působil jako druhý sbormistr pěveckého sboru Bendl v České Třebové, se kterým vystoupil na mnohých festivalech a koncertech v ČR i v zahraničí. V roce 2011 začíná jeho spolupráce s vynikajícím, v té době již rok existujícím komorním souborem Camerata Cremsiriensis (dříve Musica Antiqua), který do té doby působil bez dirigenta. S tímto tělesem, složeným z pedagogů – hráčů zlínské a olomoucké filharmonie a z vybraných studentů konzervatoře, pomáhá zvyšovat umělecký kredit školy a umělecko – interpretační úroveň studentů převážně smyčcového oddělení.

Filip Hájek
Filip Hájek

Filip Hájek se narodil v r. 1979 v Ústí nad Orlicí, na místní ZUŠ vystudoval hru na baryton u p.uč. D.Sejbala a počátky hry na trombon u p. uč. F.Uhlíře. Po vystudování Vyšší dopravní akademie v České Třebové absolvoval Konzervatoř v Pardubicích, obor hra na trombon u MgA. Aloise Mecha a následně magisterské studium na JAMU Brno u MgA.Roberta Kozánka. Od roku 2001 působí ve Filharmonii Hradec Králové jako zástupce vedoucího skupiny trombonů. Zároveň působí jako pedagog na Konzervatoři v Pardubicích a na ZUŠ v Letohradě. S manželkou Zdeňkou má čtyřletého syna Svatopluka a roční dceru Barboru. Mezi jeho záliby patří kromě rodiny např. železnice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..